Over mij

Mijn liefde voor schilderen ontstond al op jonge leeftijd. Als kind wilde ik de wereld om mij heen altijd vastleggen. In mijn beleving schoot een camera daarin te kort. Het ging immers niet om het bos met haar bomen, groene bladeren en bloemen, maar om het gevoel dat het bos bij mij opriep. Hetzelfde gold voor mensen en dieren. Het ging niet om het vastleggen van iemands blauwe ogen, maar om de schoonheid, kracht of het verdriet dat deze ogen uitstraalden.

Ik overwoog mij aan te melden voor de kunstacademie, maar het leven leidde me naar een ander pad. Ik ging aan het werk, trouwde, kreeg twee prachtige kinderen, en zette de zorg voor mijn familie op de eerste plaats. Schilderen bleef een uitlaatklep: ik reserveerde er een ochtend en een avond voor. Omdat niks leuker is dan schilderen met gelijkgestemden ging ik wekelijks naar de KWA in Arnhem, en naar Terpentijn (waar ik nu nog steeds schilder).

In 2011, toen ik mijn man en ik scheidden en de kinderen uit huis gingen, pakte ik het schilderen weer helemaal op en kreeg het veel meer ruimte in mijn leven dan het al deed. Met de oprichting van Jeanne Art wil ik mijn schilderijen meer naar het publiek brengen. Ik schilder in opdracht van anderen en biedt mijn werk te koop aan vanuit mijn atelier aan huis.